19 maart 2017

Gastlessen VCZ en VCE

Gastlessen op Windroos VCZ en VCE

De afgelopen weken hebben de leerlingen van klas 2 Vakcollege één of meerdere gastlessen gehad in het kader van hun toekomst. Door de gastlessen worden de leerlingen aan het denken gezet over bijvoorbeeld ziek zijn, de zorg voor ouderen, beschermen van naasten en de veiligheid in ons land. 

Zo werd er aan de leerlingen van het Vakcollege zorg een gastles gegeven over dementie en het werken met mensen met deze ziekte. Ook dit jaar kregen de kinderen allerlei informatie die hen leerde dat mensen met dementie niet express namen vergeten of soms dingen doen die vreemd lijken. Door een spel met blinddoeken leerden de leerlingen ook hoe het voelt als je niet begrijpt wat er om je heen gaande is en wanneer je op een ander moet vertrouwen om jou veilig door (in dit geval) het lokaal te leiden. Aan de leerlingen van zowel het Vakcollege Zorg als Vakcollege Economie werd een gastles gegeven over de Koninklijke Marechaussee. De leerlingen kregen informatie over de verschillende taken die bij dit beroep horen en hoe ze dit eventueel kunnen bereiken. 

We zijn de gastdocenten erg dankbaar voor hun tijd en inzet in de gastlessen! Wie weet zijn er na hun inspirerende verhalen wel een aantal toekomstige werknemers voor de zorg of de Marechausse bijgekomen!