16 juni 2015

“Hinaus in die Ferne”

“Hinaus in die Ferne”; de Windroos op reis!

De tweedeklassers, inclusief begeleiders, zijn afgelopen week naar de Ardennen geweest. Met een zonnig humeur en vol verwachting  zijn we per bus vertrokken naar de camping aan de rivier de Lesse. Mountain Network had zich uitermate ingespannen om voor ons een week vol activiteiten te organiseren.

De eerste survivalactiviteit was het op een fatsoenlijke manier in de kano stappen om vervolgens gelanceerd te worden in de rivier. Droog aankomen was een uitdaging! Iedereen was al behoorlijk eensgezind op het gebied van elkaar natspatten! Na urenlang roeien werd de tocht vervolgd door een pittige wandeling door het bos, op weg naar de camping!
De tentjes stonden al gebroederlijk op ons te wachten. Alle teams (ook de corveeteams!) werden verdeeld. De eerste nacht was behoorlijk frisjes te noemen. Het klappertanden hield menigeen uit zijn of haar slaap. Gelukkig scheen de zon de volgende dag zo fel dat de tentjes al beter opgewarmd waren voor de volgende nacht.

In de dagen erna zijn er veel hoogtepunten geweest, en gezien de rotsachtige omgeving, ook menig dieptepunt. Persoonlijke grenzen zijn al abseilend of al kletterzeigend overschreden. Het is ook al niet wat om op 20 meter hoogte te staan en je dan te laten zakken aan een touw… En wat te denken van het beklimmen van een berg om dan vervolgens al tokkelend over de bomen naar beneden in de diepte te glijden.

 

Dat is pas een dieptepunt, of toch een hoogtepunt?

 

In ieder geval kon je aan het gegil, dat prachtig weergalmde in de bergen, horen dat er getokkeld werd!

 

De gezelligheid en de sfeer was hartverwarmend. Overal werden kinderen aangemoedigd en toegejuicht. De samenwerking en teamspirit was overal aanwezig, zelfs bij de minder leuke klusjes zoals het doen van de afwas. Hierbij was het schoon peuteren van de gootsteen het ultieme dieptepunt.

De teamspirit was alom aanwezig. Of het nu bij het bouwen van een vlot, of het snijden van de groente was. Er is veel gelachen en soms werd er hier en daar een traantje geplengd. Traantjes bij de persoonlijke overwinningen en soms omdat thuis toch wel erg ver weg was.
Het was een waanzinnig gezellig kamp, met een groep fantastische leerlingen en begeleiders. Met elkaar hebben we er wat moois van gemaakt. Het was eigenlijk wel een beetje jammer om weer naar huis te gaan, maar de gedachte aan huis, met een douche zonder douchemuntjes… en voldoende wc-papier was ook wel erg aantrekkelijk.