21 april 2016

Lentefair in het teken van ‘Het vergeten kind’.

De Windroos stond gisteren geheel in het teken van de lentefair! Op deze stralende lentedag hebben alle leerlingen en docenten hun beste beentje(s) voorgezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de stichting “Het vergeten kind.” Onze leerlingen hebben unaniem gekozen voor dit specifieke goede doel. Zij vinden ook dat deze kinderen dezelfde kansen verdienen als kinderen die gewoon thuis opgroeien! Vandaar dat zij zich op allerlei gebieden hebben ingezet om geld in te zamelen voor deze kinderen.

De aftrap werd gegeven door leerlingen uit de derde klassen. Gezien de slaperige en ietwat afwezige blikken tijdens het begeleiden van de activiteiten, is de “niet slapen” marathon uitstekend gelukt! Dankzij ruimhartige sponsoren hebben ze hiermee  ruim 800 euro opgehaald. De hele dag bruiste het van de activiteiten. Overal stonden kraampjes en er waren de meest uiteenlopende activiteiten georganiseerd! Er werd fanatiek gemept op  marsen en ook de alom bekende nerfgun  zorgde voor een terugkeer naar de jeugd bij menig volwassene! Zelfs het sjoelen ( en dan met name de puntentelling) leidde af en toe tot competitief gedrag, maar dit mocht de pret niet drukken! Ezeltje prik prikkelde de mensen ook en er stond zelfs een gesponsorde auto op het plein te pronken. Mensen verlieten de school met hun armen vol boeken en planten. Ook voor de inwendige mens was goed gezorgd! De hoeveelheid genuttigde friet, hamburgers en hotdogs , in het kader van het goede doel , heeft waarschijnlijk wel tot wat maagproblemen gezorgd bij bepaalde personen (“Ik heb wel 6 frietjes op gisteren!”). Gelukkig was er ook voldoende vruchtenbowl en soep…

Ook kon men, met perfect gemanicuurde nagels en met een prachtig geschminkt gezicht, dingen naar een fantastische prijs (een gesigneerde voetbal en bijpassend shirt van een bekende voetbalclub) door fanatiek met ballen te werpen. Verder werd er een beroep gedaan op het zelfvertrouwen door de meest vreemde omwisselfoto’s en konden er mooie tekstborden gemaakt worden. Met al deze gevarieerde activiteiten hebben we ruim 2300 euro opgehaald!

Kortom, het was een perfecte dag om het minder perfecte leven van anderen een klein beetje beter te maken. Dankzij de bijdragen van alle sponsoren kunnen we een positieve bijdrage leveren aan het leven van deze kinderen. Want daar was het allemaal om te doen, het welzijn verbeteren van deze kinderen.

Namens de Windroos,

Astrid Verheij-Sentjens