24 september 2016

Londen 2016 groot succes!

Tijdens deze werkweek zijn er veel nieuwe indrukken opgedaan, hebben de leerlingen hun Engels kunnen uitproberen in het buitenland en zijn er nieuwe vriendschappen ontstaan.

Donderdagavond laat kwamen de vierdeklassers terug van hun bijzondere vierdaags Londen avontuur. De heenreis begon erg vroeg op maandag ochtend, toen de touringcar al om 04:45 arriveerde bij de Windroos. In het donker werd de groep uitgezwaaid richting Calais, om daar met de ferry naar Dover te varen.

Rond het middaguur reed de bus Londen in en werd Greenwich bezocht, waar de leerlingen een prachtig uitzicht over de stad hadden. Via een voettocht onder de rivier door en na een busreis over de beroemde Tower Bridge, werd er ingecheckt bij de zeer centraal gelegen jeugdherberg. De kamers waren erg groot en schoon en de leerlingen sliepen in stapelbedden. Het hostel lag in een park in een erg mooi gedeelte van Londen.

De volgende dagen werd er, met vooral goed weer, veel te voet gereisd en met de underground (metro) en dat ging bijna altijd goed! Veel beroemde plekken in Londen werden bezocht, waaronder Camden Market, London Eye, London Dungeon, Big Ben, Buckingham Palace, Downing street 10, Oxford street, Piccadilly circus, Westminster abbey, Leicester square, Tower of London en niet te vergeten: de Pizza Hut. Naast alle bezienswaardigheden hebben de leerlingen ook veel tijd gehad om zelf rond te kijken, rond te lopen en….te shoppen. Na vier dagen weg van huis was het goed om London te verlaten om na een lange terugreis weer veilig met z’n allen in Gorinchem aan te komen en een eigen bed op te zoeken.

Tijdens deze werkweek zijn er veel nieuwe indrukken opgedaan, hebben de leerlingen hun Engels kunnen uitproberen in het buitenland en zijn er nieuwe vriendschappen ontstaan. Er is hier en daar ook een (heimwee) traan gelaten, maar er is vooral veel gelachen en plezier gemaakt. We kunnen allemaal terugkijken op een zeer geslaagde Londen reis!

Klik hier voor de foto’s.