8 juni 2016

Werkweek Ardennen klas 2

Korte update over de werkweek van klas 2 in de Ardennen, Dinant.

Dinant

Ondanks de zware regenval, de hoge Maasstand en de modderige grond tussen de, ietwat vochtige, tentjes in hebben we het naar onze zin in de Ardennen. Gisteren hebben we, met een stralend zonnetje, door de bomen heen geslingerd en is de Citadel in Dinant bezocht. Vandaag hebben we genoeg aan ons stralende humeur. We denken er gewoon een lekker stralend zonnetje bij tijdens het “tube-racen” en het boogschieten. De teamspelen zorgen voor een geweldige teamspirit: leerlingen vouwen elkaar bijna dubbel op een zeil, ballonnen worden kapotgeknald bij het boogschieten en er zijn heuse gevechten op modderige “mijnenvelden”…….enfin, de woensdag is nog maar net begonnen………..we hebben het goed!! We gunnen jullie thuis de zon, want wij zijn ons eigen zonnetje!!!

 

Rotswanden, moed en doorzettingsvermogen!!

De leerlingen hebben gister en vandaag hun grenzen verlegd en zijn tot het uiterste gegaan!!! De engste, moeilijkste, hoogste, zwaarste, wiebeligste en meest rotsachtige paadjes……..geen berg te hoog voor onze kanjers!…… Op de fiets of aan een touw……. De berg is bedwongen! Ondanks de emoties, hebben ze de kracht uit zichzelf gehaald!! De slogan van Pepijn vormde hiervoor de leidraad: ” Angst is een emotie, en emotie kun je uitschakelen!”😜

 

Dagopening van vrijdag!

Dank voor iedereen die met ons mee heeft geleefd. Voor hen die ons uitzwaaiden en voor hen die ons straks zullen opwachten om te horen hoe het was. Dank voor alle aandacht en steun die we krijgen. Voor alle liefde en warmte waarmee we omringd zijn. Geef ons de energie en kracht om er nog even tegenaan te gaan, ook al zijn we moe na al die dagen kamp! Geef ons de motivatie om er iets goed van te maken opdat we straks met voldoening terugkijken op wat we gedaan hebben deze week!
De Ardennen en route!

Moe maar voldaan zitten de leerlingen en de begeleiders weer in de bus. Vreemd genoeg is het een stuk rustiger dan op de heenreis!! Geen idee waar dat aan zou kunnen liggen!
We denken dat we om 16.30 weer op de Windroos aankomen!

 

Namens het kampteam,

Astrid Verheij-Sentjens

 

Fotograaf Teus maakte de volgende reportage. Ardennen2016!